Een blog over het meerjarenplan Raaffestein

Begin november 2015 maakten we bekend dat er in 2016 geen Raaffestein plaats vindt. Hadden we dan geen ambitie meer? In tegendeel; we werkten aan een meerjarenplan om vanaf 2017 meerdere jaren een gezond Raaffestein neer te zetten. In het blog hieronder hielden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van dit plan.

Inmiddels hebben we in oktober 2016 besloten om definitief te stoppen met ons festival. Klik hier voor een toelichting op dat besluit

Blog met alle ontwikkelingen:

16 oktober 2016

Het is over. Nooit meer naar Raaffestein. Afgelopen week hebben we onze vrijwilligers verteld dat we ermee stoppen. Met pijn in ons hart.
Een diepe buiging naar onze vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en artiesten. Bedankt voor alle prachtige foto’s, mooie muzikale herinneringen en fijne vriendschappen.

9 september 2016

Yes! Vandaag lanceren we onze nieuwe campagne: crowdfunding! We roepen alle festivalfreaks en Raaffestein-lovers op om een donatie te doen. En we zetten daar een leuke beloning tegenover. Bekijk de oproep van Chantal of check de crowdfundingsite.

6 september 2016

We hebben ons vanavond terug getrokken en de balans opgemaakt met het Raaffestein-on-tour-team. We hebben de afgelopen tijd enthousiaste reacties ontvangen van alle stakeholders, maar we moeten er duidelijk ook nog even tegenaan. Hup, bedrijfsleven, Dorpsraad, gemeente Oss: de schouders eronder met zijn allen!

30 augustus 2016

Zo, het sponsorteam was lekker op stoom en heeft de afgelopen weken ook even de stoom afgeblazen in Frankrijk, Portugal en Canada! En nu weer vol gas on tour, want de vakantie zit erop!

6 juli 2016

Dit jaar geen festival en toch in de krant. Brabants Dagblad gaf vorige week fijntjes weer hoe Raaffestein ervoor staat. Heb je het gemist? Check ‘t artikel hier.

4 juli 2016

Yes, de kop is eraf. De eerste meerjarige sponsor is binnen! Mooi resultaat van het sponsorteam in de eerste week ‘Raaffestein gaat on tour deze zomer!’. Glaasje op, laat je rijden (door Taxi de Vocht).

23 juni 2016

Raaffestein gaat on tour deze zomer! Leveranciers, gemeente Oss, Dorpsraad Ravenstein, subsidiefondsen, sponsoren en andere verenigingen/festivals. We komen binnenkort naar je toe met de vraag: wat wordt jouw bijdrage aan Raaffestein? Check de video van onze charmante Chantal.

15 juni 2016

Leuke dynamische sessie gehad met ons nieuwe sponsorteam dat de komende maanden het bedrijfsleven de vraag gaat stellen; wat wordt jou bijdrage aan Raaffestein 2017 – 2020?

10 mei 2016

Vet! De voorbereidingen voor fase 3 van ons toekomstplan zijn gestart; het werven van ambassadeurs die de boer op gaan om alle betrokken partijen achter ons plan te krijgen. Fantastisch om te zien hoe de ene na de andere toezegt om als ambassadeur te gaan lobbyen de komende maanden. De teller staat op 12. Deze week nog een aantal telefoontjes en dan hebben we het team op orde!

23 april 2016

Ai, we hebben met zijn allen zomaar 3 weken niets voor Raaffestein gedaan. Allemaal drukke agenda’s op het werk en thuis. Maar vanavond maken we wel tijd voor een bezoek aan onze vrienden van het StREEKfeest. Zin in! En daarna eerst op vakantie om de batterij weer op te laden.

4 april 2016

Zo, we zijn voorlopig even klaar met rekenen. We weten hoeveel euro’s we nodig hebben de komende jaren.

17 maart 2016

We zijn druk bezig met het doorrekenen van het festivalconcept naar een meerjarige begroting. Ook deze fase van ons plan vliegen we zorgvuldig aan, dus laten we er nog maar weer 2 extra avonden voor uittrekken.

29 februari 2016

Zo, weer een belangrijke mijlpaal bereikt vanavond: op de open informatie-avond hebben we een aantal betrokkenen bijgepraat en stiekum ook nog even aan het werk gezet 😉 Kon je er niet bij zijn? Kijk het nog even terug op Omroep Walraven.

20 februari 2016

Het is tijd om met alle geïnteresseerden te delen waar we op dit moment staan. Daarom de informatie-avond op maandag 29 februari.

17 februari 2016

One down! We hebben de eerste fase van ons meerjarenplan afgerond; het festivalconcept voor 2017 tot 2020 staat. Met dank aan de input van de 17 vrijwilligers die meegeschreven hebben aan de 14 thema’s, zoals de doelgroep, programmering, de organisatie en het festivalterrein.

7 februari 2016

De toekomst van Raaffestein houdt de gemoederen bezig, ook in de carnavalsoptocht van Pomperstad (Ravenstein). CV de Pomper Girls, bedankt voor de bemoedigende woorden!

16 januari 2016

Workshop 2 zit er ook op. Met gezonde discussies over het DNA van Raaffestein. De afstemming over de elementaire onderwerpen (wie zijn we en wie is onze ‘klant’?) leverde voldoende voer op voor een derde avond. Het is geen toeval dat de workshopdeelnemers ook allemaal druk zijn met de voorbereidingen voor carnaval, dus we zien elkaar weer medio februari.

5 januari 2016

Zo, we zijn het jaar voortvarend gestart met de aftrap van ons meerjarenplan. Gisteren een eerste workshop gehad waarbij we met veertien man hebben nagedacht over hoe Raaffestein er de komende jaren moet uitzien. Dat leverde lekker veel meningen op. Soms waren we het eens, soms ook niet 😉 Morgen verwerken we de uitkomst en volgende week maandag gaan we met dezelfde club vrolijk verder in workshop 2.

16 december 2015

In de eerste 2 weken van januari gaan we met iedereen die zich betrokken voelt ons festivalconcept voor 2017 tot 2020 uittekenen. De uitnodiging is de deur uit. Geen uitnodiging gehad en wil je toch graag meewerken? Laat het ons weten.

7 december 2015

Zo, we hebben even de tijd genomen om bij te tanken na de intensieve week. Daarna nog wat noodzakelijke administratieve klussen opgepakt. Dan kunnen nu de handen weer vol enthousiasme uit de mouwen. De eerste contouren voor de volgende fase van ons meerjarenplan staan op papier.

5 november 2015

We sturen ons ‘wereldnieuws’ de wijde wereld in. Onze woordvoerster Chantal legt het nieuws uit in een video, zoals alleen zij dat kan. De video wordt in een paar dagen tijd meer dan 500 keer bekeken.

3 en 4 november 2015

Twee intensieve dagen van bellen, bellen en nog eens bellen. Voordat we het nieuws naar buiten brengen, informeren we eerst onze vaste club mensen om ons heen; sponsoren, leveranciers, andere Ravensteinse verenigingen, horecapartijen en ga zo maar door. Tjonge, wat zijn er toch veel mensen betrokken. We horen veel terug: “Verstandig besluit en laat me weten als ik iets kan doen.” Dat geldt ook voor de vrijwilligersbijeenkomst. Daar komen de eerste ideeën meteen los.

2 november 2015

Vanavond overleg gehad met de commissiecoördinatoren. We hebben hen geïnformeerd over ons besluit om in 2016 geen Raaffestein te organiseren en ons te gaan storten op een plan voor 2017 tot 2020. Het nieuws komt aan bij deze kartrekkers van het festival, maar zij staan volledig achter het besluit.

15 oktober 2015

Vanavond overleg gehad met het bestuur. Na nogmaals alle scenario’s met elkaar te hebben besproken, nemen we het besluit om in 2016 geen Raaffestein te organiseren en ons te gaan storten op een plan voor 2017 tot 2020. Een zwaar besluit, maar gedreven door 100% realisme.

Augustus en september 2015

Menig avondje bezinnen we over de stand van zaken van ons mooie festival. We evalueren niet alleen de laatste editie, maar kijken ook naar de eerdere edities. We maken de balans op; financieel en organisatorisch. Conclusie: er staat een prachtig festival, maar we hebben ook een aantal uitdagingen.